Оние кои се прашуваат дали врската или бракот ќе им биде успешен, често си го поставуваат прашањето дали можат нешто да направат во врска со тоа. Вистината е дека и двајцата партнери треба да го дадат најдоброто од себе, но сето тоа треба да биде во границите на нормалното.

Одличен пример за тоа како треба да изгледа еден нормален брак, може да ни биде оној на нашите предци, особено на нашите баби и дедовци кои и покрај сите тогашни проблеми, сепак останувале заедно и во слога.

Доколку кај вас се појавиле некакви сомнежи и се двоумите во врската во која сте моментно, само сетете се на примерот со нив, како тие живееја и како ги решаваа несогласувањата. Оној маж кој сака иднина со вас, постојано ќе ги прави следниве работи, а истото важи и за жените:

Мажот ќе ја слуша само жената што ја сака. Кога разговарате со вашиот маж и постојано забележувате дека тој е отсутен за време на разговорот, ова може да биде знак за предупредување дека не функционира сѐ како што треба со вашата врска.

Ако мажот навистина ве сака, ќе го имате целосно неговото внимание, а разговорот со вас ќе биде  секогаш важен за него. Човек кој ве сака секогаш ве слуша, ги слуша вашите совети и често ги прифаќа или се спротивставува со разумно мислење за дадената тема. Тој ќе ве слуша затоа што ве сака и почитува.

Мажот ќе го промени своето мислење само поради жената што ја сака. И самите знаете дека мажите понекогаш знаат да бидат тврдоглави. Во многу врски (или псевдо-врски), мажите не ги сфаќаат жените сериозно. Причина? Недостаток на почит и недостаток на љубов. Љубовта и почитта одат рака под рака.

Ако мажот ја гледа вашата врска како чисто физичка, тој нема да ве сослушува, ниту ќе му значат вашите мислења. Човек кој ве сака и почитува ќе се обиде да постигне компромис со вас, затоа што ве гледа како рамноправни со него.

Фото: Илустрација

Можеби нема да можете да постигнете компромис за сè, но секако вашето мислење ќе биде уважено и ќе се земе во предвид, бидејќи како и обично, во секоја здрава врска, вие двајцата секогаш ќе најдете начин да ги решите работите.

Мажот ќе се бори само за жената што ја сака. Ниту еден маж (и ниту една жена) не се бори за нешто што е минливо и тоа само за една ноќ. Ако некој ве сака, ќе се бори за вас.

Тој ќе се застапува за вас кај своите пријатели, кај вашите пријатели, кај неговото семејство, кај вашето семејство и нема да дозволи никој да ви ја намали важноста, бидејќи тоа не може да го дозволи ниту емоционално, ниту психолошки.

Фото: Илустрација

За него тоа е како рефлекс и никогаш нема да се двоуми да застане на ваша страна. Човек кој вистински ве сака не само што ќе се бори во ваше име – тој ќе се бори за вас и ќе се бори да ве задржи. Мажот ќе направи сѐ само за жената што ја сака.

Фото: Илустрација

Човек кој доживеал вистинска љубов знае колку е вредна и колку време е потребно за да ја „пронајде“. Нема ништо што мажот не може да направи кога зад себе ја има љубовта на жената. Ако имате некој важен настан, тој ќе биде тука да ве поддржи.

Ако имате важен состанок на работа, тоа ќе ви помогне да се подготвите најдобро за него. Ваквите работи ќе му бидат втора природа. Ако мажот ве сака, ќе ве гледа како најважна работа во неговиот живот. И, имајќи на ум дека вие сте најважното нешто во неговиот живот, тој ќе направи сѐ за вас. Сè што е разумно и сѐ што е во негова моќ.