Доколку имате б олка во ‘рбетот, грбот, па дури и во нозете, која се појавува од премногу седење или од голем физички напор, ова е лек кој ќе ве спаси од овие непријатни проблеми.
За само неколку дена по конcyмирањето на овој лек, ќе почувствувате благи позитивни промени, а за помалку од два месеци, целосно ќе се излекувате. Пробајте го овој генијален природен рецепт, кој всушност е многу едноставен и достапен, на дофат на рака.
Овој лек се состои од 3 состојки кои се покажало дека штитат од остеопороза, ишијас, дископатија, дискус хернија, артритис, гихт и други заболувања. Може да го конcyмираат и здрави лица како превенција и заштита на кос-ките и зглобовите.
Запознаени сме со фактот дека после 30-та и 40-та година од животот, густината на кос-ките започнува да про-паѓа. Покрај тоа се појавуваат б олки во грбот, најчесто долниот грб кои може да почнат умерено, но со текот на годините да се зголемуваат и да бидат неподносливи.
Многу често и кај младите се забележува вкочанетост, б олки и непријатности во грбот. Ова се случува од многу причини: најпрво тинејџерите одат згрбавени и ‘рбетот е под постојана напнатост. Намалената физичка активност како и недостиг на хидратација може да ја предизвика оваа појава кај младите.
Доколку б олката е неподнослива и започнува да се шири кон глутеусите, задниот дел на натколеницата и потколеницата, а завршува на стапалото, треба веднаш да се обратите кај вашиот лекар и да направите МР испитување. Ова се најизразените симптоми на ишијас, а покрај тоа предизвикуваат и трнење на стапалото.
Лошото држење на телото обично е придружено со замор и лесна б олка во грбот и е знак на опуштени мускули на грбот, па затоа зборуваме за слабост (инсуфициенција) на ‘рбетот. Во продолжение прочитајте како да подготвите чај и медицински џем кој ќе ви помогне да се cпасите од овие проблеми:
Овој медицински лек се користи од 3 состојки: суви кајсии, суви сливи и суви смокви. Може да го подготвувате како чај или како џем, но најголема ефикасност има доколку го користите комбинирано.
Подготовка на чајот: 5 суви сливи, 1 кајсија и 2 смоква. Ставате да се зоврие околу 300 мл вода во тенџере. Во зовриената вода се додава сувото овошје и се вари 10-тина минути. Потоа тенџерето се трга од рингла и се поклопува, па се остава да отстои уште 2 часа.
По изминатото време, чајот се процедува и се пие, секоја вечер, исклучиво половина час пред спиење. Како комбинација на чајот, користете го и следниот рецепт наутро. За овој рецепт ќе ви бидат потребни истите состојки, но во поголема количина.
Значи ќе ви бидат потребни 200 г суви сливи, 50 г суви кајсии и 50 г суви смокви. Доколку смоквите имаат петелки, отстранете ги пред да започнете со подготовка на лекот. Подготовка на џемот: Ставете ги состојките во еден сад и прелијте ги со топла вода.
Оставете да отстојат 30 минути, а потоа процедете ја водата и сувото овошје изблендирајте го во блендер. Џемот складирајте го во стаклена тегла и чувајте го во фрижидер. Смесата има рок на траење од 7 дена, а треба да се конcyмира по 2 лажички наутро на празен стомак.
Исто така, водата во која отстојало овошјето, не мора да ја фрлате. Може да ја искористите така што ќе ја испиете или ќе ја сварите како чај. Деталите од целата постапка можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ.