Потребни состојки:

4 јајца

4 лажици брашно

1 прашок за печиво

2 лажици кисела павлака

1 прстофат сол

Фил:

200 г фета сирење

100 мл милерам

180 г шунка

Постапка:

Белките одвојте ги од жолчките и со прстофат сол изматете цврст снег. Посебно изматете ги жолчките со павлаката. Додадете го снегот од белки и полека промешајте.

На крај додадете ја мешавината од прашок за печиво и брашно, па промешајте со лажица.

На плех од рерна обложен со хартија, разлејте ја приготвената смеса и печете во загреана рерна на 200 степени околу 20 минути.

Печената кора свиткајте ја во влажна крпа и оставете да излади.

Посебно изматете фета сирење и милерам, па додадете сечкана шунка и промешајте.

Кората премачкајте ја со филот, па повторно свиткајте ја во ролат, во крпа и оставете во фрижидер да се стегне.

Непосредно пред служење исечете на парчиња и послужете.