ОВА НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОДБИЕТЕ НИТУ КОГА СТЕ СИТИ…Кога ќе го ставите месото во кеса тоа е меко и се топи во уста…ЦАРСКО МЕСО…

„Здраво драги пријатели. Ајде да споделиме уште еден одличен рецепт“, Валентина Мешковиќ. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1.8 кг свинско месо
За маринада:
свеж магдонос,
1 пиперка,
3 чешниња лук,
слатка и зачинска црвена пиперка во прав,
сол, сенф, црн пипер, 50 мл масло.

ПОСТАПКА:

Месото исчистете го и избришете го со хартиена салветка од вишокот влага, па исечете го. Оставете го месото со маринадата да отстои најмалку 4 часа во кеса во фрижидер.

Завиткајте го месото во хартија за печење, а потоа во алуминиумска фолија и печете го без отворање на 200 степени 1 час.

Додајте зеленчук, отворете го месото и печете уште 45 минути до 1 час со повремено вртење. Постапката погледнете ја ОВДЕ.