Супер фин, кремаст и едноставен колач, а што е најважно, многу брзо се приготвува.

Потребни состојки:

10 кисели јаболка

500 г бисквити

10 лажици шеќер

600 мл млеко

2 пудинг од ванила

2 шлаг пена

малку цимет

Постапка:

Јаболката излупете ги и изрендајте ги на крупната страна од рендето. Додадете 4 лажици шеќер, па ставете на оган да се динста додека да омекне.

Во 600 мл млеко сварете го пудингот од ванила со 6 лажици шеќер, оставете да излади.

Изладениот пудинг измиксајте го, направете шлаг пена па со лажица спојте ги со пудингот.

Земете тепсија со средна величина и на дното наредете бисквити малку натопени во топло млеко.

Врз бисквитите наредете ги динстаните јаболка, наросете малку цимет, па повторно бисквити, па пудингот и на крај бисквити.

Изматете ја втората шлаг пена за да го премачкате колачот одозгора. Пред послужување нека се излади неколку часа во фрижидер.