Потребни состојки:

12 јајца

12 лажици шеќер

200 мл масло

12 лажици брашно

4 лажици какао

1 прашок за печиво

200 мл млеко

За ФИЛ:

800 мл млеко

8 лажици брашно

200 г шеќер

250 г путер/маргарин

1 кг киви +-

2 безбојни преливи за порта

Постапка:

Изматете ги јајцата со шеќер, додадете масло, а потоа брашното помешано со прашок за печиво и какао. Печениот бисквит испрскајте ги со 200 мл варено млеко.

Фил: одвојте малку млеко и разматете го со брашно, а потоа сварете го со шеќерот како пудинг. Во изладениот крем додадете пенесто изматен путер.

Врз кората намалкајте го филот, исечкајте ги кивите на тркалца па наредете ги врз филот, а потоа пригответе го преливот за торти според упатството на кесичките. Мерката е плехот од рерна, а ако ви е премногу можете да ја преполовите мерата.

Receptizabrzaijednostavnaje.com