5 Вежби за ПОДОБРУВАЊЕ НА ЦИРКУЛАЦИЈАТА во нозете…

Неопходно е да се разбере како функционира нашиот циркулаторен систем. Срцето е главниот орган одговорен за пумпање крв низ телото, носејќи кислород и хранливи материи до секој агол на нашето тело.

Кога крвта се пумпа до нозете, таа мора да се врати во срцето.

Мускулната контракција го помага овој процес, бидејќи кога мускулите се собираат и опуштаат, тие ги „масираат“ вените и ја туркаат крвта нагоре, олеснувајќи го нејзиното враќање во срцето. Ова го нарекуваме венско враќање.

Затоа, одржувањето на нашите мускули активни е од суштинско значење за добра циркулација. Сега кога ја сфативме важноста на вежбањето, да ги погледнеме 5-те најефикасни вежби за подобрување на циркулацијата на нозете.

Овие 5 вежби се совршени за подобрување на циркулацијата во нозете, а достапни се за секоја возраст и физичка состојба.

Можете да ги правите сите по ред во форма на циклус, со само 10 минути тоа ќе биде доволно и вашите нозе ќе се чувствуваат многу поодморено, или ако имате повеќе време, вклучете една или две дополнителни серии од секоја вежба за да добиете поголема корист.

Вежбите погледнете ги ОВДЕ.