Од писмото на една жена, уморна од лагите на мажот – Посветено: Жената никогаш не се заморува од соништа, од надежи, од верувања, но лесно и здосадува ако живее во лага.
Не постои таков човек на светот кој што би можел да ја измери љубовта, трпеливоста и надежта на една жена која сака, исто како што никој не може да ја разбере б олката на жена која тpпи.
Не си заминува таа од гордост, не си заминува за да докаже дека може да замине, заминува затоа што е повре-дена од кукавичлук. Се сеќавате кога таа ве молеше да не ја лажете? Можеби да, a можеби не?
Таа веќе не бара одговори како порано. Уморна е од разоткривање на вашите лаги кои сте ги бранеле со целото свое битие. Таа ја стави целата своја љубов пред вас, човекот што ја излажа и што ја п овреди како никој досега.
Нема поголем грев од тоа да и се наштети на жената и да и се нанесе б олка и тага. Жената е симбол на ж pтва, но и на п обеда. Жената може да биде вашиот најголем подарок или најголема к летва.
Вие сте тој што одбира што од сето тоа ќе разбудите во неа. Лагата не е ништо ново за жената, но запомнете дека таа секогаш ќе знае кога ја лажете, жените ја чувствуваат и ја гледаат во вашите очи.
Таа ќе знае, но сепак ќе остане и ќе ви даде шанса да и ја кажете вистината. Ќе ви даде онолку можности колку што ви требаат за да се откупите, но кога еднаш ќе одлучи дека е доволно, доволно е.
Откако ќе се умори од лагите, не постои начин како да ја задржите покрај себе. Жената ќе ве сака неограничено и безусловно, дури и ако наместо мед на усните тивко спие пелин, но кога ќе се умори да живее во лаги, таа ќе го напушти тој живот.
Ќе замине без да се сврти, кон нов живот и нова потрага по маж кој ќе ја сака како што таа заслужува и кој нема да ја гради нивната врска врз лаги и измами.