Михаил Лабковски е многу познат и популарен pycки психолог, кој има над 40 години искуство, а особено е специјализиран за машко-женски односи.

Овој психолог често комуницира со својата публика и одговара на нивните прашања и дилеми, па неодамна на Инстаграм одговори на прашање за „совршените“ жени. Според Лабковски, тоа се оние жени кои пред сè се почитуваат себеси, а неговиот текст ви го пренесуваме во целост:

Ме прашаа каква треба да биде идеалната жена? Многупати сум го кажал ова – никој никому ништо не должи! Затоа, ќе го преформулирам ова прашање пред да одговорам. Значи, треба да гласи: „Што никогаш не би направила жена која се почитува себеси?“. Ова е мојот одговор!

Жена со висока самодоверба, која се сака и се цени себеси, никогаш нема да го направи следново:

** Префрлање на одговорноста за својата благосостојба на другите – на родителите, партнерите, пријателите или родените деца… Таа се потпира само на себе, на своите сили и ресурси.

** Да се ​​биде финансиски зависен од некого. Жената која се почитува себеси е способна да се обезбеди за себе. И мажите секогаш ќе ја почитуваат поради тоа; со што им дава до знаење дека е независна и независна.

Затоа таа никогаш не се среќава со нарцисоидни или себични мажи; таквите типови ги заобиколуваат финансиски стабилните жени.

** Обвинување на другите за вашите проблеми. Жената со висока самодоверба не седи и чека некој да дојде и да ја спаси, таа сама се труди да си ги реши проблемите.

Се разбира, таа знае и може да побара помош, но само ако навистина и треба. Исто така, таквите жени со задоволство им помагаат на другите кога е потребно.

** Барање одобрение од другите. Таа го прави само она што го сака: работи се додека работата и одговара, ја носи облеката што ѝ се допаѓа, се гледа со луѓе со кои се чувствува добро.

** Споредување со другите – со пријатели, колешки, актерки, модели од социјалните мрежи… Единствената личност со која треба да се споредувате сте вие ​​самите во минатото.

Жената со висока самодоверба е свесна дека секогаш ќе има некој побогат, поуспешен, со погуста коса и подолги нозе и затоа едноставно не гледа никаква смисла во споредбата.

** Обидување да се омажите по секоја цена. За самосвесните жени не е важно да имаат прстен на раката, туку да имаат почит и љубов во нивната врска.

Печатот на хартијата за неа не е цел сам по себе, ниту пак имањето деца. Подготвена е да чека партнер кој е достоен за неа, а ако не го сретне, способна е сама да живее среќно.