Ако наскоро имате некаква забава, социјален настан или венчавка, а треба да ја носите вашата омилена тоалета, масните наслаги на стомакот се нешто најлошо што може да ви се случи.

За ваков настан идеална е таканаречената вонредна диета, која уште се нарекува и итна.

Оваа диета нашироко се користи во случаи во кои луѓето немаат многу време да ослабат, бидејќи ќе помогне да се ослободите од салото на стомакот за само една ноќ!

Покрај тоа, оваа диета ќе ви помогне во детоксикација и чистење на телото за 24 часа.

Вонредната диета се темели на сокови, смутиња и чаеви, бидејќи овие пијалаци помагаат да го исчистите своето тело побрзо и полесно.

ПЛАН ЗА ЈАДЕЊЕ ПО ЧАСОВИ:

Во 8 часот: Испијте чаша млака вода со сок од лимон.

Во 10 часот: Испијте чаша вода со портокал или сок од јаболко.

Во 12 часот: испијте шолја зелен чај.

Во 13 часот: Испијте чаша ладна вода со сок од моркови.

Во 15 часот: Испијте шолја чај по ваш избор.

Во 17 часот: испијте чаша природен сок по ваш избор.

Во 19 часот: испијте шолја зелен чај.

Во 21 часот: испијте чаша вода со сок од цитрон.

Во 22 часот: Го завршувате денот исто како што го запчнавте – испијте чаша млака вода со сок од лимон.

Што е многу важно што треба да се знае?

Напомена: Многу е важно да не додавате никакви вештачки засладувачи или други состојки во своите чаеви и сокови.

Препорачуваме да ја испробате оваа диета бидејќи за само 24 часа можете да имате рамен стомак. Покрај тоа, овој режим целосно ќе ве прочисти од сите токсини, а вие ќе се чувствувате многу посреќно и со повеќе енергија.