Штом Патријархот Теофил Ерусалимски ја освети водата, реката Јордан престанува да тече по својот тек и почнува да тече на спротивната страна!

Ова истото се случило и на Христовото крштение. Ова чудо се случува секоја година, штом сребрените крстови се спуштат во водата после молитвата, реката почнува да го менува својот тек за неколку минути.

Ова, покрај Благодатниот оган за Велигден и Благодатниот облак кој се симнува на празникот Преображение, се најголемите чуда кои ги добиле од Бога православните. Слава Тебе Господи!

Подолу, погледнете го видеото од случката: