Голем број жени имаат проблем со вагиналниот секрет, но за среќа постои решение.

Вагиналните инфекции се чест проблем кај жените, како и вагиналниот секрет.

Причини за зголемен вагинален секрет се антибиотици, стрес, инфекции, контрацептивни пилули, исхрана богата со шеќери и многу други работи.

Ако сакате да го решите овој проблем, ова се три рецепти кои мора да ги пробате:

Сода бикарбона за алкализирање

Сода бикарбоната врши алкализација, а во таква средина габичките потешко се размножуваат.

Можете да приготвите смеса од два литри превриена вода со две лажици сода бикарбона и секојдневно да ја изпирате вагината во текот на еден месец, освен за време на менструацијата.

Кантарионово масло против габички:

Чистото природно кантарионово масло е многу успешно во долготрајното лекување на габичките.

Ставете малку масло на чинија и натопете тенок тампон. Самиот тампон не смее да биде натопен. Менувајте го тампонот и повторувајте ја постапката се додека да исчезнат симптомите.

ЛУК

Зголемен внес на лук делува како природен лек против габилки и бактерии, поради сулфурните гликозиди, витамини и масла.

Лукот може да става и директно во вагината така што чешнете се лупи и се завиткува во чиста газа во вид на тампон, а потоа внимателно се става во вагината.

Внимавајте дел од газата да остане вон вагината за да можете полесно да ја извлечете.

Ако дојде до чувство на интензивно пецкање, извадете го лукот. Терапијата треба да се спроведува се до престанок на симптомите.