Црно и бело тоблероне: 2 рецепти за само 20 минути

Многу вкусна слатка која брзо се приготвува.

ТЕМНО ТОБЛЕРОНЕ

Потребни состојки:

8 лажици шеќер во прав
4 жолчки
250 г маргарин или путер
100 г темно чоколадо
100 г крупно сечкани ореви или лешници
100 г мелени бисквити

БЕЛО ТОБЛЕРОНЕ

Потребни состојки:

Loading...

8 лажици шеќер во прав
4 жолчки
250 г путер или маргарин
100 г бело чоколадо
100 г сечкани желе бонбони
100 г мелени бисквити

Постапка:

Жолчките и шеќерот добро изматете ги и сварете ги на пареа. Штом се загрее смесата, додадете путер или маргарин исечкан на листови и 100 г чоколадо искршено на коцки.

Штом смесата ќе се изедначи, а за тоа е потребно приближно 15-тина минути, додадете крупно сечкани ореви или лешници, а кај белото тоблероне, желе бонбони и 100 г мелени бисквити. Можете да правите и комбинации по ваш вкус.

Смесата излејте ја во обложен триаголен калап со проѕирна фолија, па оставете во фрижидер преку цела ноќ.

Следниот ден ќе биде убаво стегнат и изладен, па извадете го од калапот да се суши.

Loading...