Чудно е, но вистинито, дека постојат различни техники за дишење и дека истите можат многу да ви помогнат. Сè што треба да направите е да го допрете непцето со јазикот и потоа да дишете.

Многу луѓе кои имаат проблем со инсомнија, со овој метод веднаш заспиваат. Можеби ќе се чувствувате глупаво додека го изведувате, но верувајте дека навистина делува. Влијае врз сонот и комплетното здравје.

Лесно заспивање

Ако се соочувате со несоница и имате проблем да заспиете навечер, тогаш овој трик ќе биде многу корисен за вас. Нема да ви биде потребен никаков уред или таблети кои ќе ве натераат да заспиете.

Како се користи?

Сè што треба да знаете е како да го користите јазикот и како да дишете. Овој неверојатен метод бил откриен од страна на д-р Ендру Вил.

Ослободување од стрес

Ќе го опушти вашето тело и ќе го ослободи од стрес. Со врвот на вашиот јазик допрете го непцето и оставете го така додека дишете. Важно е притоа да ја користите техниката која е позната како 4-7-8 (4 секунди вдишување, 7 секунди задржување на здивот, 8 секунди издишување) техника на дишење.