Дома Тагови во која храна се содржи јодот

Таг: во која храна се содржи јодот

Домашен тест кој го открива количеството на јод во организмот –...

Јодот е еден од т.н. „минерали во трагови” кои се есенцијални или неопходни за правилното функционирање на организмот. Тој е присутен во морската храна....

Кои болести ни се закануваат кога на телото му фали јод...

Јодот е посебно неопходен за целосно функционирање на штитната жлезда која го користи за да создаде хормони кои се вклучени во различни процеси: раст,...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"