Дома Тагови Свети Фануриј

Таг: Свети Фануриј

ФАНУРИЈА- Традиционален посен колач кој се приготвува по повод празникот Свети...

Ова е традиционален колач, таканаречен сладок леб кој се прави по повод празникот на Свети Фануриј. Празникот секогаш се слави на 9 септември. Колачот...

Утре е Свети Фануриј, заштитник на учениците и студентите – замислете...

„Спаси ја, Гoспoди, мајка му на св. Фануриј и пoмoгни ми мeнe грeш-ниoт”. Се приготвува и Фануропита во чест на св. Фануриј (фанурија, фануропита)...

Не заборавајте да направите ФАНУРОПИТА: Погача која се прави на 9...

Фануропита е колач кој се приготвува во чест на Свети Фануриј, заштитникот на учениците и студентите. Оваа погача се приготвува често, но задолжително на...

Фануропита – брз и многу вкусен колач, додека се пече цела...

Фотографии и рецепт на Ивана Живковиќ – Калдис – Фануропита Оваа пита е одлична за постудените денови, бидејќи целата куќа мириса боженствено на зачините, а...

Свети Фануриј, заштитник на учениците и студентите

„Спаси ја, Гoспoди, мајка му на св. Фануриј и пoмoгни ми мeнe грeшниoт”. Се приготвува и Фануропита во чест на св. Фануриј (фанурија, фануропита) Во грчките...

ФАНУРОПИТА: Погача која се прави на 9 септември, се замислува желба...

Фануропита е колач кој се приготвува во чест на Свети Фануриј, заштитникот на учениците и студентите. Оваа погача се приготвува често, но задолжително на денот...