Дома Тагови плод

Таг: плод

Третман на уринарни инфекции при бременост

Асимптоматската бактериурија е состојба при која има присуството на бактерии во урината. Тоа е состојба во која уринската култура открива значителен пораст на патогени,...

Дознајте зошто костенот е добар за вашето здравје. Бонус-рецепт за слатко!

Плодот на костенот (Castanea sativa L.) има црвенкастокафеава боја и мазна површина. Расте во внатрешноста на боцкавата кора која распукува во есен кога плодот...