Дома Тагови пестициди

Таг: пестициди

ОВА Е НАЈПРСКАНОТО ОВОШЈЕ И ЗЕЛЕНЧУК: Имаат премногу пестициди, а само...

Толку многу содржат пестициди поради многубројните прскања, што повеќе се ш тетни за здравјето на организмот, отколку корисни. Најдобро е сами да ја одгледувате...

Овие работи сите ги имаме дома, а не сме свесни дека...

Што сè може да го наруши здравјето на белите дробови? Иако се смета дека чадот од цигарите е многу штетен за здравјето на белодробието, сепак,...

Направете ефикасни и природни пестициди за 5 минути со кои ќе...

Ослободете ја вашата градина и вашиот дом од ситни, но и од оние малку крупни штеточини со природни и нештетни пестициди за вас и...

Јаболките и праските на врвот: Кои намирници се најмногу, а кои...

Секоја година светската организација која работи под името Environmental Working Group (EWG) објавува список на овошје и зеленчук кои во себе содржат најмногу и...