Дома Тагови нутма

Таг: нутма

РАВАНИЈА – преубав старински колач, оди сè по 10, а толку...

РАВАНИЈА - преубав старински колач, оди се по 10, а толку лесно се подготвува. Рецепт на Домашен Готвач. Раванија, топеница, нутма.. има разни имиња...

Сочен колач – НУТМА: се прави за 15 минути, се топи...

Овој колач има различни имиња кај нас, а рецептот го добив од една Босанка, па запишан ми е како Нутма. Постои една приказна што ми...