Дома Тагови непца

Таг: непца

Бели заби: без забен камен, без џепови, без гингивитис, без парадонтитис…

Поради забниот камен доаѓа до собирање и размножување на бактерии кои предизвикуваат воспаление на гингивата, односно „џепови“ (гингивитис и парадонтитис), помогнете си со домашни...

Набавете жалфија и направете лек за здрави непца, заби, грло, желудник...

Жалфијата е многу лековита билка која расте самоникната по карпи и високи места, но може и да се одгледува. По другите краишта од Балканот...

Воспаление на непцата – како да ги излечите во домашни услови

Најчеста причина за болест на непцата е гингивитисот, како и недоволната орална хигиена и пушењето. Поретко, причина можат да бидат и недостаток на некои витамини...

Морам ова да го споделам со вас – еве како се...

Оние кои имаат проблем со постојано воспаление на непцата, имаат поголеми шанси да заболат од дијабетес, кардиоваскуларни заболувања, болести на срцето, плуќата, како и...

Кога организмот бара помош од вас – внимавајте на овие знаци

Човековиот организам е чудна работа. Во него, истовремено се случуваат многубројни процеси. Ако се случува нешто необично, ние тоа го чувствуваме. ​ Меѓутоа, многумина не обраќаат...

Воспаление на непцата – како да ги излечите дома

Најчеста причина за болест на непцата е гингивитисот, како и недоволната орална хигиена и пушењето. Поретко, причина можат да бидат и недостаток на некои витамини...

Нега на заби – 4 лаги во кои веруваме

-Дали избелувањето ја уништува глеѓта на забите? Дали гумата за џвакање може да ја замени пастата за заби? ​ ДАЛИ МИЕЊЕТО НА ЗАБИТЕ ПОЧЕСТО ОД ЕДНАШ...