Дома Тагови лекови со чичок

Таг: лекови со чичок

ЧИЧОК: Шумски лек за кожни болести, лишаи, уринарни инфекции и детоксикација...

Чичок (Arctium lappa) е растение кое е доста распространето на нашите простори, а кое ретко се користи. Ова растение расте најчесто покрај патиштата, на...

РУСКИТЕ БИЛКАРИ ТВРДАТ ДЕКА ОВОЈ ПЛЕВЕЛ Е ЛЕК ЗА НАЈТЕШКИТЕ БОЛЕСТИ,...

Чичок (Arctium lappa) е лековит плевел што го штити вашето здравје со потекло од Европа и Сибир, иако денес е широко распространет низ целиот...

Рецепти со чичок за лекување на црн дроб, од ризницата на...

Чичок (lat. Artium Lappa) – пишува Мартин Најдовски Чичок е повеќегодишно растение. Расте покрај водени места, односно покрај реки и езера и сака влажна почва....