Дома Тагови Иванден

Таг: Иванден

УТРЕ Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК, ДЕН со магиска моќ, a вечерва направете...

Утре е голем празник, се слави е Раѓањето на св. Јован Крстител – Иванден. На свети Јован Крстител црквата му посвети неколку празници, и тоа...

ИВАНДЕН Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК: Сонцето трипати застанува, а жените се протнуваат...

Еве зошто е важно на овој голем празник да се исплете венец со цвеќиња. Според народните обичаи, овој ден е магичен и може да...

За многу години ИВАНДЕН!

Денес се празнува Свети Јован- летен, повеќе познат како Иванден, денот на раѓањето на Свети Јован Крстител. Именден празнуваат: Иван, Иванка, Јанко, Јане, Јана... Иванден е...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"