Дома Тагови исхрана за остеопороза

Таг: исхрана за остеопороза

Наполнете ги коските со калциум: овој природен лек ги прави здрави...

Човечкиот cкелет се обновува на секои три месеци, а здравите коски се силни како челик, но 50 пати полесни. Меѓутоа, поради повеќе различни фактори,...

Остеопорозата е подмолна болест на коските – со овие билки симптомите...

Остеопорозата претставува болест на коските односно нивната кршливост и порозност се јавува како резултат на намалување на густината на коските. Кревките и порозни коски...

Лекување и профилактика на остеопороза: Зголемете ја густината на коските на...

Ова е најдобриот природен третман и превенција на остеопороза! Важен дел од третманот и спречувањето на остеопорозата е диетата богата со хранливи материи, бидејќи на...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"