Дома Тагови детско воспитување

Таг: детско воспитување

Децата кои растат покрај баба и дедо се посреќни, попаметни и...

Неколку спроведени истражувања откриваат дека децата кои растат покрај баби и дедовци се посреќни, попаметни и пообразувани. Главните истражувањата се спроведени на Бостонскиот и...

Родителите со мито и корупција ги прават децата да бидат лоши,...

-Како ја објаснувате појавата на денешното родителство во кое на детето се гледа како на центар на светот и нему се’ му се посветува:...

Кобна грешка која родителите ја прават со своите машки деца: невропсихолог...

Вкоренетото верување дека синовите треба строго да се воспитуваат и без емоции е целосно погрешно и може да доведе до сериозни психички проблеми. Иако длабоко...

Детски психијатар: Ако му обраќате доволно внимание на детето, тоа нема...

Ако детето повеќе сака да гледа цртани филмови отколку да оди со вас на прошетка – сте ја изгубиле битката, некаде сте погрешиле! –...