Дома Тагови чај од багрем

Таг: чај од багрем

Сируп од багремов цвет за намалување на холестеролот, болки во грло,...

Багрем (Robinia pseudoacacia) е уште познат како акација. Стеблото на багремот е многу отпорно на разните надворешни влијанија. Младото стебло е лесно кршливо, а...

Багремов сируп кој ги обновува белите дробови и прочистува од насобраната...

Багрем (Robinia pseudoacacia) е уште познат како акација. Потекнува од југоисточниот дел на Америка, но брзо се проширил низ целиот свет. Во Европа „пристигнал“...

Слатко од багрем, џем од багрем, палачинки и похуван багрем

Искористете ги лековитите својства на багремот, на сите можни начини! СЛАТКО ОД БАГРЕМ Потребни состојки: 250 г цвет од багрем (чисти бели цветчиња) 1 кг шеќер 1 лимон Постапка: Цветчињата полијте...