-Ако врвовите од прстите станат бели или помодрат, тогаш имате проблем со циркулацијата!

Ставете многу студена, мразна вода во една чаша, а потоа во неа потопете ги врвовите на прстите и оставете ги така 30 секунди. После ова време ќе имате јасен знак дали сте здрави или имате здравствен проблем.

Ако врвовите на прстите станат бели, сини или помодрат, тогаш имате проблем со циркулацијата.

Значајна промена на температурата (или стрес) може да предизвика грчење (стегање) на крвните садови кои доставуваат крв до најдалечните делови на екстремитетите, до прстите, носот или ушите.

Како резултат на тоа, овие делови на телото не добиваат доволно крв и може да утрпнат и да се грчат.

Проблем со циркулацијата може да предизвикаат и крвни згрутчувања, тромбови, кои може да бидат многу опасни, бидејќи ако се разложат или придвижат, може да дојдат до срцето или белите дробови и да станат потенцијално смртоносни.

Исто така, слабата циркулација може да биде причина за дијабетес или појава на дебелина.