Често при некој немил настан во семејството, без разлика дали се работи за с мрт, бо-лест или некоја неправда и расправија, во домот може да се чувствува наплив од негативна енергија, посебно ако сте поминале низ многу т ага и ст рав. Во продолжение прочитајте како порано луѓето се справувале со неволјите, а некои од овие обичаи се задржани до денес.
Чувството е многу непријатно, а постојаната „сила” која ве турка кон долу предизвикува непродуктивност, лошо рас-положение, а во најлош случај и проблеми со здравјето. Негативната енергија често се акумулира во аглите од ѕидовите, велат старите домаќини. Во овој случај треба да започнете со чистење на вашиот дом.
Стариот докажан метод за да ја истерате негативната енергија од себе, но и од куќата е да запалите гранче темјан и да го искадите домот со него. За да се ослободите од негативната енергија и л ошата среќа, следете ги овие три чекори:
Кадење со гранче темјан во домот

Низ историјата на човештвото, темјанот се користел во лекување на разни болести. Во ароматерапијата, темјанот се користи за ублажување и лекување на деп-ресија, хис-терија, с-трес и напнатост. Се верува дека со вди-шување на темјанот, можеме да ги ублажиме проблемите со д ишењето како што се: алергии, астма, бронхитис, синузитис, настинки итн.
Многу е важно кога ќе запалите темјан, да поминете со него низ целата куќа и со тоа да извршите енергетско чистење. Важно е вашата куќа да биде уредна и да се истуширате потоа за да ја измиете негативната енергија од вас.
Овој ритуал можете да го повторите секогаш кога ќе почувствувате потреба за тоа. Познат е фактот дека темјанот ги уни-штува бактериите во воздухот и дека оваа „стерилна средина“, без бактерии, трае до еден месец.
З апалете восочна свеќа

Доколку го кадите својот дом, не заборавајте да з апалите една восочна свеќа. Нејзиниот пламен ќе ви помогне да се поврзете со нешто повисоко, но исто така и со вашата внатрешна сила и мудрост. Ако имате какви било м аки, сомнежи, ж ал или ка-ење, важно е да з апалите свеќа и да ја испратите својата б олка преку п ламенот на свеќата.
Со тоа, ќе можете да се ослобо-дите барем од дел од проблемот што ве притиска. Античките Египќани верувале дека едноставно гледање во п ламен на свеќа и помага на една обична личност да се поврзе со Бога и дека Бог ќе помогне и ќе ве заштити.
Прекрстете се

Руските научници неодамна презентираа фасцинантно истражување според кое откриле дека сите микроби исчезнуваат од водата доколку се прекрстите над неа. Научниците утврдиле дека водата ја менува својата структура, станува „почиста“ во моментот кога над неа се чита молитвата „Оче наш.“
Сè што треба да направите е да издвоите неколку минути, да ги исклучите компјутерот, телефонот и телевизорот и да ги извршите овие три едноставни р итуали. Негативната енергија во куќата значително ќе се намали, а вие ќе бидете многу посмирени.
Важно е да се додаде дека овие непријатни симптоми воопшто не мора да бидат видливи во рана фаза и затоа е добро да се знае како да се открие присуството на овие енергии во куќата.
Пред да започнете, обидете се да ги дознаете причините за дисхармонијата. Понекогаш не можеме да ги обвинуваме само негативната енергија за тоа. Но, ако сè уште не ја дознаете причината со детална анализа, пробајте го овој трик за самооткривање.

Стар метод за откривање на негативна енергија во домот. Постапка: Земете обична чаша и ставете морска сол во неа со 1/3 од вкупниот волумен на чашата. Потоа истурете иста количина на вода, односно 1/3 и на крај 1/3 бел ал-кохолен оцет.

Ставете ја чашата на местото за кое сметате дека апсорбирало најмногу негативна енергија. Тоа е место во куќата каде не се чувствувате многу пријатно. Стаклото нека биде скриено така што никој да не го допира или поместува, и оставете да отстои на тоа место 24 часа.

После 24 часа проверете ја чашата, дали е иста како што сте ја оставиле претходниот ден. Доколку е иста, тоа значи дека нема присуство на негативна енергија во таа просторија. Обидете се повторно со друга просторија за да видите што ќе се случи.

Меѓутоа, ако забележите дамки или многу меурчиња во чашата, тоа е резултат на присуство на негативна енергија. Во овој случај, повторете го процесот со нова чаша сè додека да исчезнат овие знаци на негативна енергија, а во меѓувреме практикувајте ги погоре споменатите методи на истерување на негативната енергија кои нема да ви одземат многу време.

Изјава за одрекување од одговорност:

Оваа содржина, вклучувајќи ги и советите, дава само генерички информации за здравствените придобивки на одредени природни производи. Ова во никој случај не е замена за квалификувано медицинско мислење. Секогаш консултирајте се со специјалист или со вашиот матичен лекар за повеќе информации. NMD.mk не презема никаква одговорност за овие информации.