Спасувач на животи – сода бикарбона и лимон: чисти бубрези, намалува ризик од рак, ги топи мастите

Постојат бројни истражувања за тоа дека сода бикарбоната и лимонот може да имаат голема корист за телото.

Лимонот е докажано анти-канцероген. Се тврди дека има силен ефект против цисти и тумори, подеднакво!

Д-лимонен и сродните терпени (органски соединенија) покажале дека имаат значајна корист во истражувањата направени врз животни, против широк спектар на различни видови канцер.

Loading...

И лимонот и содата имаат влијание врз спречувањето на натамошното ширење на канцерот.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1/2 лимон
1/2 лажичка сода бикарбона
1 чаша вода

ПОСТАПКА:

Се што треба да направите е следното:
Измешајте сок од половина органски лимон и половина лажичка сода бикарбона.

Користете висока чаша, затоа што при нивно комбинирање настанува реакција, односно пена, па потребно е да се почека неколку минути да спадне пената, а мешавината да се испие на екс.

Оваа комбинација е исто така позната како средство за инстантно стопирање на настинката.

УПОТРЕБА:

Испијте го напитокот на гладен стомак.
Оваа комбинација:

-има алкализирачки својства, ја балансира рН вредноста на телото,
-ги прочистува бубрезите и им помага подобро да функционираат,
-ја подобрува дигестијата
-ги елиминира токсините од цревата,
-помага во елиминација на вишокот килограми,
-ја прочистува кожата.

Loading...