Рецепт за изработка односно замесување на тесто.

На 1 килограм брашно оди:

2 % сол

0,5 % шеќер

3% квасец

5% масло

А вода по потреба околу 450 мл.

За премачкување еден маргарин од 250 г.

За фил: сирење

Се премачкува со јајце

Се наросува со сусам или ленено семе.

Деталите погледнете ги во видеото: