Дали ви се случило некогаш некоја од вашите билки, без посебна причина, да почне да венее?

Не очајувајте и не ја фрлајте веднаш.

Ова е проверен рецепт за смеса од три состојки кои ја враќаат во живот.

Потребни состојки:

1 кора од банана

3 лажички мелено кафе

4 лажички мелени лушпи од јајце

*количините можете да ги намалувате и да ги менувате според потребите, кафе додадете повеќе ако земјата има паразити, кора од банана ако е испостена, а лушпи од јајце ако му е потребно калциум на растението.

Постапка:

Додадете малку вода и изматете ги сите состојки во блендер.

Добиената смеса ставете ја во саксијата со цвеќе, малку расчепкајте ја земјата и полијте со вода.

По некое време вашиот зелен пријател повторно ќе живне.