„Само за маж ми“…Неверојатно вкусни печени свински ноџиња…
Секое зимо, особено за Нова година ги приготвувам за мојот сопруг. Ќе ви ја објаснам само постапката и кои зачини ги користев, а количината сами одредете си ја, доколку одлучите и вие да ги приготвите. Рецепт на Тања Радкова Штасткова.
РЕЦЕПТ И ПОСТАПКА:
Нозете ги варев околу 40 минути во експрес лонец. Потоа ги извадив и ги премачкав со мешавина од црвен пипер, масло и сол.
Ги ставив во тавче и ги залив со булјонот (течноста во која ги варев нозете). Ги печев на 180 степени под капак околу час и половина
За макање исечкав лук, со сол, оцет, малку лута црвена пиперка – Нема подобар вкус!
ПЕЧЕНА СВИНСКА КОЛЕНИЦА ВО ПИВСКИ СОС: Ова месо се топи во уста, нема подобро
ПРАЗНИЧНА ПЛЕТЕНКА ОД СВИНСКО МЕСО…Вкусно и декоративно…прсти да излижеш!
KОЖИЧКА КPЦКАВА, А МЕCОТО СОЧНО – Испечете пpасечко во рерна и изненадете ги вашите гости