„Само за маж ми“…Неверојатно вкусни печени свински ноџиња…

Секое зимо, особено за Нова година ги приготвувам за мојот сопруг. Ќе ви ја објаснам само постапката и кои зачини ги користев, а количината сами одредете си ја, доколку одлучите и вие да ги приготвите. Рецепт на Тања Радкова Штасткова.

РЕЦЕПТ И ПОСТАПКА:

Нозете ги варев околу 40 минути во експрес лонец. Потоа ги извадив и ги премачкав со мешавина од црвен пипер, масло и сол.

Ги ставив во тавче и ги залив со булјонот (течноста во која ги варев нозете). Ги печев на 180 степени под капак околу час и половина

За макање исечкав лук, со сол, оцет, малку лута црвена пиперка – Нема подобар вкус!

ПЕЧЕНА СВИНСКА КОЛЕНИЦА ВО ПИВСКИ СОС: Ова месо се топи во уста, нема подобро

ПРАЗНИЧНА ПЛЕТЕНКА ОД СВИНСКО МЕСО…Вкусно и декоративно…прсти да излижеш!

ОВА Е ТАЈНАТА ЗА КРЦКАВО И СОЧНО ПРАСЕЧКО: Ви требаат само 2 состојки за месото да биде СОВРШЕНО…Испечете го по овој рецепт и нема да се покаете!

KОЖИЧКА КPЦКАВА, А МЕCОТО СОЧНО – Испечете пpасечко во рерна и изненадете ги вашите гости

КАКО ЧИПС – КРЦКАВА РЕШ ПЕЧЕНА КОЖА НА ПРАСЕЧКО ПЕЧЕЊЕ ОД РЕРНА: Само со ова премачкајте и ќе добиете совршено печено месо