Само 1 кесичка ја ѓубри целата моја градина! Сè успева на олку плодна почва…Но, претходно мора ОВА да се направи…

Нахранете ги сите растенија во вашата градина со одлично домашно ѓубриво! Тој е одличен биостимулатор за брзо распаѓање на органската материја. Нанесете го неколку пати во текот на сезоната и ќе имате одлична жетва!

Природно органско ѓубриво со квасец

Истурете 1 кесичка сув квасец во мала количина топла/млака вода (околу 200 мл). Додајте 2 лажици шеќер за да почне да го активира квасецот. Оставете 2-3 часа.

Добиениот концентрат од квасец се раствора во 10 литри вода. Нема потреба да додавате ништо друго..

Ѓубриво со калциум и калиум

Бидејќи активно себтроши калиум и калциум, овие макронутриенти треба да се додадат во почвата пред ѓубрењето со квасец. За да го направите ова, доволно е да ги сомелете лушпите од неколку пилешки јајца што е можно поситно.

Измешајте ги со струготини во сооднос од приближно 1:5. Ова ѓубрење треба да се прави еднаш во сезона за сите растенија кои ќе ги ѓубрите од квасец.

Посипете малку струготини околу секој домат, пиперки и краставици. Покријте со земја.

ВНИМАНИЕ! Квасецот не се нанесува на лук, компири, кромид и слатки компири.

Одозгора посипете го природното ѓубриво со квасецот. Користете околу 1 литар по грмушка.

Во текот на сезоната, доволно е да се примени такво ѓубрење 2-3 пати. Ова ќе биде доволно за да видите неверојатни резултати! Квасецот ќе му помогне на растението што е можно повеќе да ги апсорбира другите органски ѓубрива, особено компостот, хумусот и вермикомпостот.