Свештеникот го казнила локална организирана група за заштита (т.н.”Вигилантес”) откако римокатоличката црква му ги прости гревовите.

Ватикан на свештеникот педифил, носител на СИДА вирусот и кој силувал 30 деца, му ги прости гревовите, но после тоа мештаните го убија овој свештеник пред црквата во која служел.

Претходно, римокатоличкиот свештеник Хозе Гарсиа Атаулфо признал дека во провинцијата Оаксака, во Јужно Мексико, силувал 30 девојчиња на возраст од 5 до 10 години.

Црквата му ги прости сите гревови на овој човек, па тој дури не бил ниту кривично гонет – иако бил познат фактот дека е заразен со СИДА додека ги силувал тие деца. Во склад со политиката на папата Фрањо за “милосрдно” постапување со поповите кои силуваат деца, Атаулфо бил преместен за служба во друга црква – “да може таму во молитва да бара прошка за своите гревови”.

Меѓутоа, неговото монструозно минато сепак го нашло и стигнало – бидејќи бил пронајден пред црквата во која бил преместен, во областа Виља Алта.

Мештаните од околината, кој тој ден дошле на миса, го нашле како виси на дрвото.

Локалната полиција утврдила дека пред да биде убиен тој бил прететпан, а гениталиите му биле отсечени и ставени во уста. Исто така, додека умирал, бил прелиен со врел катран. Мантијата му била соблечена и бил облечен во крпи, при што бил запален на подот од црквата.

Во рацете му била закована табла на која биле напишани зборовите:

“Јас не сум божји човек, туку сум ѓавол, а за своите гревови ќе плаќам во пеколот.”