Црниот дроб со причина се нарекува лабораторија на организмот, бидејќи има бројни функции, а некои од нив се исфрлање на токсините, создравање на резервни материи и сл.

Црниот дроб е орган кој има моќ за регенерација. За да имаме здрав црн дроб кој нормално ги извршува своите функции, треба да се храниме здраво, да се одбегнува алкохол и да се одржува нормална телесната тежина.

Кај оние кои не внимаваат на исхраната и се склони на дебелеење, доаѓа до замастување на црниот дроб. Поради тоа овој орган не е во состојба да ги извршува своите функции, а болниот се чувствува лошо.

Покрај тоа, постои опасност од појава на рак на црниот дроб во потешките случаи.

За да го закрепнете црниот дроб и да спречите разни болести, може да го пробате овој ефикасен природен лек.

РЕЦЕПТ:

2 раце излупен тамаринд ставете во 1 литар вода и добро промешајте.

Тамаринд е мешунка која потекнува од Африка, а може да се набави од подобро снабдени аптеки и продавници за здрава храна или преку интернет.

Пијте секој ден, а може да се заслади и со мед, по желба.

Тамариндот го намалува холестеролот, содржи влакна и добри киселини, врши детоксикација и ја подобрува дигестијата.