Потребни состојки:

1,5 литар домашна комова ракија

10 таблети аспирин од 500 мг

1 кутија ментол кристали

Постапка:

Во пластично шише од 1,5 литар со ракија ставете издробени аспирини и ментол кристали, па протресете добро.

Кога ќе се растопат со оваа ракија масирајте ги местата на кои чувствувате болка: грб, раце, нозе, стапала, воспалени мускули…

Во почетокот малку ќе почувствувате ладно, а подоцна ќе ви надојде топлина.

Следниот ден ќе бидете како нови.

Напомена: оваа ракија не лекува, туку смирува болки. По потреба повторете.