-Природна терапија која дури и докторите ја предлагаат, резултатите се изненадувачки добри во голем процент.

Секој ден во време траење од еден месец (4 седмици) треба да се консумира тиква. Купете органска тиква или набавете од луѓе кои ги познавате и си садат во нивната градина.

Излупете 100 г сирова тиква, исечкајте ја на помали парчиња и ставете ја во блендер со малку вода, па миксајте неколку минути. На овој начин ќе добиете права витаминска бомба!

Ова смути се консумира на празен желудник, 15-20 минути пред појадок. Не го мешајте со храна!

Овој третман нема контраиндикации, бидејќи се состои само од вода и природен зеленчук, но секогаш има исклучоци и сензитивни луѓе, па доколку почувствувате некаква непријатност, прекинете ја терапијата.

Ва рецептот се напоменува да не се користи шеќер ниту други додатоци.

Во тиквата се наоѓаат активни состојки кои го елиминираат холестеролот од артериите кој се исфрла преку урината. Напитокот може да ги исчисти артериите и после консумирањето ќе се чувствувате освежено и поенергично. Овој сок се препорачува и за лекување на висок шеќер во крвта.

Вашата крвна слика значително ќе се подобри.