– Доволно е да консумирате три кафени лажички дневно во текот на еден месец – ќе ви биде многу подобро!

Идејата за мешање на сода бикарбона со јаворов сируп или мед може да ви се чини за многу чудно, бидејќи како што објаснуваат од Healthy Life Tricks, клетките на ракот се хранат со шеќер, но овде шеќерот делува поинаку.

Канцерогените клетки не успеваат да го искористат шеќерот за раст бидејќи сода бикарбоната ги неутрализира.

Јаворовиот сируп или медот се насочува кон клетките на ракот (кои трошат 15 пати повеќе глукоза отколку здравите клетки), а со помош на сирупот содата навлегува во клетките на ракот.

Потребни состојки:

-Сода бикарбона

-Јаворов сируп или мед

Постапка:

Измешајте еден дел сода бикарбона со три дела јаворов сируп/мед. Загрејте на многу тивок оган околу 10 минути.

Употреба:

По три мали лажички секој ден, распоредени еднакво во текот на денот, најдобро половина час пред оброк, во текот на еден месец. Во текот на терапијата треба да се одбегнува месо, шеќер или бело брашно.