КОКОСОВО МАСЛО

Освен што има фантастичен вкус, овој вид на масло е и идеален лубрикант кој се одликува со добро познатиот заводнички мирис.

ЦРВЕНО ОВОШЈЕ

Ова слатко и вкусно овошје е вистински избор за мажите, но и за жените, со тоа што кај мажите дополнително го зголемува квалитетот на спермата. Делува како афродизијак и кај двата пола. Доволно е да изедете една шака свежо или суво црвено овошје дневно. Резултатите се видливи по само неколку дена. Наша препорака е сува брусница или јагоди.

ШАФРАН

Научници тврдат дека шафранот може да им помогне на мажите кои имаат проблеми со потенцијата. Една чаша чај во која сте раствориле не повеќе од 1,5 г шафран буквално делува како вијагра. Се смета дека неговото изразито антиоксидантно дејство го зголемува протокот на крв во пенисот, токму како и лековите против импотенција, така што го подига нивото на оксид кој ги опушта ѕидовите на крвните садови. Овој познат афродизијак ја зголемува и желбата за секс.

СЕМКИ ОД СОНЧОГЛЕД

Овој продукт го подигнува нивото на цинк, кој е клучен за подобрување на квалитетот на спермата и нивото на тестостерон. Освен тоа, сончогледовите семки се преполни со здрави масти што е исклучително важно за интимното здравје, како кај мажите, така и кај жените.