Потребни состојки:

500 г тенки кори

200 г печурки

100 г морков

400 г компир

150 г кромид

100 мл масло

200 мл вода

2 лажички сол

Малку црн пипер

200 мл кечап

За премачкување:

100 мл вода

50 мл масло

Деталите погледнете ги во видеото: