Имајте на ум дека оваа диета не смеете да ја држите во подолг временски период од наведениот (3 дена), затоа што таа е интензивна и рестриктивна, а многу ефикасна со која брзо се слабее поради хемиските реакции кои ги предизвикува во организмот.

Пред да се одлучите за оваа диета, посоветувајте се со нутриционист или лекар.

ПРВ ДЕН

Појадок:

Кафе, половина цитрон, тост со путер од кикирики.

Ручек:

Кафе, една конзерва туна со едно парче тост.

Вечера:

Вода, 200 г зелена боранија, 200 г варено месо, половина јаболко.

ВТОР ДЕН

Појадок:

Половина банана, едно јајце, едно парче тост, вода

Ручек:

Едно варено јајце, пет солени крекери, и 150-200 г несолено сирење

Вечера:

200 г брокула, еден морков, две виршли, половина шолја ванила сладолед.

ТРЕТ ДЕН

Појадок:

Едно помало јаболко, пет солени крекери, четири тенки парчиња чедар кашкавал.

Ручек:

Едно варено јајце, едно парче тост, вода

Вечера:

Една конзерва туна, половина банана, половина шолја сладолед од ванила.

Пред почеток на било каков диетален режим на исхрана, консултирајте се со вашиот нутриционист, или вашиот лекар.