Печен КАРФИОЛ – ќе ве освои со својот богат вкус!

Целосно нов начин за приготвување на овој зеленчук. Пробајте, ќе бидете восхитени!

Потребни состојки:

1 карфиол (околу 500 г)

250 мл грчки јогурт

1 лимон

1 лажица маслиново масло

1 лажица алева пиперка во прав

1 лажичка лук во прав

1 лажичка кари

Сол, црн пипер

Постапка:

Карфиолот измијте го и исчистете го од коренот

Одвојте ги листовите и ставете ги во намастена тепсија.

Изматете го маслиновото масло, јогуртот и сокот од лимон.

Додадете алева пиперка, лук во прав, кари, сол и црн пипер по желба.

Карфиолот прелијте го со смесата од јогурт и печете го загреана рерна на 200 степени, 30 минути.

Loading...