Овој лек ми го спаси животот пред 17 години: имав тумор на црн дроб, дебело црево и матка

Sonia Andreev за читателите на НМД.мк го открива лекот за кој вели дека и го спасил животот.

“Еве да ви откријам еден многу лековит лек кој ми го спаси животот и благодарение на него сум сè уште меѓу живите, меѓу моите деца и внучиња…

Пред 17 години бев заболена од тумор на црн дроб, тумор на дебело црево и на матката.

Матката хируршки ми беше отстранета, ама за црниот дроб и дебелото црево постоеше голем ризик да ме оперираат.

Меѓутоа, самиот доктор што ме оперираше ми даде еден рецепт да направам и редовно да го користам, па бев послушна и активна.

Го направив и го консумирав редовно, па на следните испитувања покажа дека немам тумор.

Така си го спасив животот од болести и од операции, па затоа до ден денешен го користам и мислам дека само поради овој лек сум жива…

Па ако сакате објавете го, можеби и на други ќе им го спаси животот.

Потребни состојки:

15 главици лук
15 лимони
500 г мелени ореви
500 г мелени лешници
500 г суви смокви
500 г суви сливи
500 г суво грозје бело
500 г суво грозје црвено
500 г пченица чиста, не прскана
1 кг домашен мед

Постапка:

Пченицата се мие со топла вода 9 пати и во десеттата млака вода се остава да преноќи. Следниот ден се процедува и се блендира.

Смоквите се сечкаат ситно и сливите исто така, бидејќи тешко се блендираат.

Од 10 лимони се цеди сокот а 5 лимони се мелат заедно со кората. Сите состојки (лукот се лупи) се блендираат и се ставаат во голема вангла, па се меси со дрвена лажица. Треба добро да се соединат состојките.

Потоа се става ракавица (од аптека) на раката, па рачно убаво се меси. Смесата е густа како тесто и трае за три месеци.

Се складира во стаклени тегли и се чува во фрижидер.

Јас ја правам двапати годишно, на многумина сум го дала рецептот и сите се задоволни. Има навистина големи резултати, спасува од тумори, го чисти карциномот.

Јас сум премногу задоволна, мојот сопруг јаде од него исто така, иако е добар со здравјето. 

Едноставно заштитува од болести, од вируси, па можат и здравите да го користат бидејќи е многу квалитетен и природен без хемикалии.”

Употреба: Трипати дневно, по една или две лажици пред појадок, пред ручек и пред вечера. Дозата за еден човек е за три месеци, јас јадам по две лажици, трипати дневно.

Loading...