Кога и да можете користете го рузмаринот. Оваа билка ја нарекуваат замена за аспирин бидејќи го смирува нервниот систем.

Ливчињата од рузмарин може да се користат при тегоби со дишните патишта. Се користи и кај лесни дијагнози на црниот дроб. Научниците откриле дека инхалацијата со масло од рузмарин може да го подобри памтењето.

Освен што може да се користи во маринади, рузмарининот пикантен вкус оди и со варива. Ако не правите скара, не значи дека рузмаринот не можете да го користите за печено месо или риба.

Прочитајте повеќе: Тука