Овој лек ја подобрува крвната слика, особено ако ви се покачени мастите, ја подобрува дигестијата и празнењето на цревата доколку имате застој и слаба перисталтика, па одличен е за сите што имаат вишок килограми.

Потребни состојки:

3 суви смокви

200 мл домашна јаболкова киселина

Постапка:

Лекот се приготвува навечер за да се испие наутро. Земете три смокви и добро избоцкајте ги со чепкалка за заби или вилјушка, а потоа ставете ги во чаша со јаболкова киселина.

Наутро изедете ги смоквите на празен желудник.

Остатокот од оцетот не го фрлајте, туку во истиот оцет следната ноќ закиселете нови три смокви на истиот начин.

Овие 200 мл оцет користете ги седум дена, а голем дел од течноста ќе биде впиена од смоквите кои се киселеле.

Осмиот ден земете нови 200 мл домашна јаболкова киселина и постапката продолжете ја следните седум дена.

Лекувањето трае 14 дена, а за слабеење користете подолго.

Нема никакви контраиндикации.