Со помош на ова средство можете да ги отстраните дамките од мебел-штоф, автомобилски седишта, а исто така, можете да ги освежите и вашите теписи.

Потребни состојки:

– 100 мл течен сапун

– 100 мл алкохолна киселина (9%)

– 100 мл минерална (газирана) вода

Уште ќе ви биде потребно:

– распрскувач

– четка

ПОСТАПКА:

– Измешајте ги сите состојки и содржината претурете ја во празен распрскувач.

– Испрскајте ја дамката. Оставете да делува 10-15 минути.

– Истријте ја дамката со четка.

Ако дамката е тврдокорна, повторете ја постапката.