И после 10 години од првата употреба, трнење на раце, ноќни неиздржливи болки и будења, испуштање на работи од рацете – повеќе не се појавија, открива оваа жена.

После долга борба со симптомите на реумата, една жена одлучи да ги земе работите во свои раце и да испроба различни природни рецепти кои можела да ги најде во алтернативната медицина.

Имено, таа имала големи проблеми со тегоби на рацете, чувство на здрвеност и силни болки, кои навечер особено се влошувале.

Одела на лекари кои пробувале со разни медикаменти во вид на креми и таблети, но ништо од сето тоа не и помогнало.

А тогаш наишла на рецептот кој и се видел интересен на прв поглед и имало добри коментари под него, па сметајќи на тоа дека ако ништо не добие, не може ниту да изгуби, па затоа го пробала.

Делотворноста на овој природен лек многупати била потврдена и постојат јасни докази кои укажуваат дека треба да го користите! Верувајте, бројни луѓе ни се јавија кои успеале да се ослободат од болките.

Потребни состојки:

1 литар вода
250 г сува детелина луцерка (од Билна аптека)
2 тегли домашен ливадски мед

Постапка:

Детелината варете ја околу еден час на тивок оган. Кога е сварено, процедете, па промешајте со медот. Добро соединете и оставете да излади целосно.

За најдобар резултат, консумирајте: по две супени лажици од оваа смеса после јадење, трипати дневно. – советува оваа излекувана жена.

„До денес, иако поминаа 10 години од првата употреба, трнењето на рацете, ноќните неиздржливи болки и будењето – веќе не се вратија“ – додава таа.

Луѓето кои го имаат овој здравствен проблем, знаат колку тој може да биде непријатен и да не се чувствувате пријатно, но не се откажувајте, бидејќи со овој природен лек можете да се ослободите од болките.

Уште една важна работа е дека не смеете да се откажувате!