Во текот на 1940 година докторот по медицина Фредерик Кленер документирал дека адекватни дози од витамин Ц имаат способност да излекуваат преку 30 различни болести, вклучително и воспаление на бели дробови.

Иако започнува со чувство на тремор и кашлица, вирусот кој е предизвикувач воспалението на белите дробови може да предизвика собирање на течности во крилата, што кај повеќето случаи доведува до смрт на пациентот.

Овој витамин последниве неколку години доби многу внимание, но за жал, не доволно.

Антиоксиданс кој го јакне имуноложкиот систем, помага во детоксикација на црниот дроб, ги зголемува когнитивните функции и го штити телото од надворешни напаѓачи.

Исто така, е познат како лек за вообичаена настинка, скорбут, астма, гихт, коскено-мускулни повреди, висок крвен притисок и сезонски алергии.

Во борбата против воспаление на белите дробови, витаминот Ц може да направи чуда во поддршката на нашата природна способност за одбрана без оштетување на цревната флора.

Намалувањето на содржината на природната телесна микрофлора поради уништување на вирусите, може да создаде долгорочна нерамнотежа.

По интервјуто со д-р Андреј Саул, добиени се уште информации за моќта на витаминот Ц. Овој лекар изнел податок дека за смо три часа се излекувал себеси од воспаление на бели дробови.
Конечно, научете која е идеалната доза на Витамин Ц!