Бракот е прекрасен, но може да биде и предизвик. Која жена не би сакала да се омажи со неверојатен човек, како оние што ги гледаме на ТВ, или оние опишаните во романите или во романтичните филмови? Запомнете, во бракот има двајца, така што и двајцата треба да работат напорно за да успее врската. Но, дали постои такво нешто како совршен сопруг?
Па, никој не е совршен, но овие знаци ќе ви кажат дали вашиот сопруг е еден од најдобрите. Еве 9 знаци дека имате одличен сопруг. Сопрузите се одлични, но најдобрите не се секогаш на „пазарот“ или тешко се наоѓаат. Ако вашиот сопруг ги поседува овие квалитети, тогаш имате прекрасен човек во вашиот живот. Чувајте го добро.
Сака да го поминува времето со вас. Еден од знаците дека имате одличен сопруг е ако тој сака да биде близу вас и на некој нежен начин го покажува тоа. Без разлика што правите заедно, тој ужива да биде покрај вас. Тој се смее, се шегува, ве фаќа за рака, ја допира вашата коса и прави да се чувствувате како посебна жена.
Тој е подготвен да ве научи на нешто што тој го знае. Друг знак дека имате одличен сопруг е ако тој е подготвен да ве научи на она што го знае и ако е трпелив. Можеби вашиот сопруг нема трпение да ве научи да бидете автомеханичар, но може да ве научи како да рибарите или да готвите.
Запомнете дами, и сопрузите знаат да готват! Треба да цените кога тој сака да научите нешто, дури и ако ви се чини дека не сте „толку паметни“ како што е тој, кога станува збор за одреден занает. Вашиот сопруг всушност ви покажува дека е најдобриот човек на светот кога навистина сака да научите нешто. Ако сака да ве научи, прифатете го тоа.
Секогаш се смее кога е со вас. Кој не сака човек со одлична смисла за хумор? Ако вашиот сопруг знае како да ве насмее во вистинско време, ако е весел и покрај лошиот ден и ако ви каже дека тоа го прави среќен кога ве гледа насмеани, тогаш ова е човекот што треба да го чувате и цените.
Тој се грижи за вас. Ако вашиот брачен другар се грижи за вашата безбедност и секогаш добро се грижи за вас, физички и емоционално, вие сте добиле на лотарија! Знаете дека најсреќната жена во светот.
Имате добра комуникација со него. Ако вашиот сопруг може да разговара со вас за било што, од спорт до вашето омилено реално шоу, и тој слуша што имате да кажете и навистина се обидува да ве разбере, имате одличен сопруг! Комуникацијата е многу важен дел од секој брак.
Ако вашиот сопруг сака да разговара со вас за неговите проблеми, заинтересирајте се. Дозволете вашиот одговор да ви каже дека и вие сакате да ги слушате неговите проблеми и да го цените она што го зборува. И двајцата сакате внимателно да бидете сослушани. Дајте му шанса да ве слушне и слушајте го со целото срце.
Тој ви дава безусловна поддршка. Животот ќе ве погоди на многу начини: ќе се сопнете, паднете и повторно ќе станете. Одличниот сопруг би сакал да ве поддржи, дури и кога ви е тешко. Ако вашиот сопруг е тип на личност кој секогаш гледа добри работи во животот, останува позитивен кога се соочува со неволја и ве расположува кога тоа ви е потребно, имате скапоцен камен за сопруг.
Тој е верен. Одличен сопруг знае дека без разлика колку прекрасни жени ќе поминат покрај него, постои само една жена која го поседува неговото срце, а таа жена сте вие. Верниот сопруг, исто така, избегнува непрекинати или претерани коментари во врска со изгледот на другите жени.

Тој ги признава своите грешки. Дури и најдобриот сопруг може да погреши, но кога ќе направи грешка, тој не ја негира, туку признава дека згрешил и работи на поправка на штетата. Препознавањето на нечија грешка е доблест, и прв чекор кон слобода, простување, мир и успех во бракот. Ако тој не ги признае своите грешки, мора да му помогнете со вашиот пример, признавајќи го вашиот.

Побарајте прошка ако сте направиле грешка и кажете му дека сте отворени да го слушате и да му простите. Направете сè што можете за да го разберете додека почнува да ги признава своите грешки. Кога мажот може да ги признае своите грешки, неговата сопруга е најсреќната жена на светот.

Тој ве познава и го почитува вашиот вкус. Дали вашиот сопруг ја знае вашата омилена боја, вашето омилено шоу или вашиот омилен вкус на сладолед? Ако вашиот сопруг обрaќа внимание на мали нешта како што се вашите допаѓања и незадоволства, тогаш добро чувајте го.

Мажот што ве сака ќе може да се прилагоди на вас и да ги отфрли сопствените склоности за да функционираат работите. Бидете трпеливи со вашиот сопруг ако тој сè уште се обидува да ги препознае вашите желби. Кажете му колку се восхитувате на неговиот став и желбата да се промени заради вас. Запомнете, секоја промена што тој се обидува да ја направи е од љубов.