Се ближи велигден и Велики  четврток – ден кога обично домаќинките ги подготвуваат јајцата. Првото се вапса наутро на изгрејсонце, а останатите во текот на денот, или во сабота.

Доколку се’ уште немате идеја како да ги декорирате овогодинешните Велигденски јајца, во ова видео има инструкции и совети за 55 декорирања.

Погледнете го овој раскош и идеја: