Смоквите во маслиново масло се најдобриот лек за бактерии во желудник.

Во стаклена тегла ставете суви смокви а потоа прелијте ги со квалитетно, нерафинирано маслиново масло.

Смоквите можете да ги исечете на четири дела за побрзо да ги ослободат лековитите својства во маслиновото масло.

Вака приготвената смеса треба да отстои 40 дена и после тоа може да се користи: секое утро на гладно се јаде по една смоква и околу една супена лажица се пие од маслото.

Додека трае терапијата, за поефикасни резултати потребно е да се прилагоди исхраната.

Одбегнувајте лута и зачинета храна. Исто така, треба да се одбегнува кисела и мрсна храна, како и сувомеснати производи.

Јадете што повеќе свежа храна и за термички обработената користете маслиново масло.

Искуствата велат дека овој лек помага за многу здравствени состојкби: неплодност, хемороиди, цревни болести, опстипација, бронхитис, астма и други болести.